Wie ben ik?

Hoe pak ik het aan? Waarom doe ik het?

Kleine, familiale ‘hobby’ cattery…


Bekijk deze video in 720p High Definition (HD) kwaliteit: klik op de video > klik op het Instellingenmenu > klik op Kwaliteit > Klik op 720p

Bekijk deze video in 720p High Definition (HD) kwaliteit: klik op de video > klik op het Instellingenmenu > klik op Kwaliteit > Klik op 720p

Ik ben opgegroeid in een gezin van kattenliefhebbers. Ik hou ontzettend veel van katten en ik verzorg ze met veel verantwoordelijkheid.

Ik werk nog twee jaar tot aan m’n pensioen. Katten fokken is iets wat ik al lang wilde doen.

Als iemand denkt dat het gemakkelijk en goedkoop is, dan verzeker ik je dat die het helemaal mis heeft.

Ik behandel katten als mensen: ze hebben elk hun eigen persoonlijkheid, hun eigen karakter en hun eigen voorkeuren. Ze hebben aandacht en genegenheid nodig: je moet hen niet alleen aaien, maar er ook tegen praten.

Kittens zijn als kinderen: ze hebben speelgoed en huisjes nodig, en krabpalen. Met een verbazingwekkende snelheid knagen en krabben ze eraan, en breken ze die af. Alles wat geïnventariseerd is, moet één keer per jaar worden vernieuwd, evenals de toiletbakken. Het is ook opletten met wat ze eten om vergiftiging uit te sluiten.

Daarom staan m’n kittens en volwassen katten constant onder mijn toezicht. Ze zijn dag en nacht naast mij (zie bijv. foto’s slaapkamer hierboven). En voor volwassen katten moet je ook constant zorgen. Ik heb dus online camera’s laten installeren door Verisure. Zo heb ik, waar ik ook ben, op m’n smartphone of tablet altijd zicht en gehoor op mijn huisdieren.

Als mijn katten bevallen (werpen), zit ik naast hen. Ik masseer hun buikje, ik praat liefdevol tegen hen, ik kalmeer ze. De bevalling kan tot wel 6 uren duren. Ik ben dan de verloskundige voor mijn bevallende ‘dames’.

Financieel loont het niet altijd maar m’n grote liefde voor deze aanhankelijke en lieve wezens, m’n interesse voor hun manier van leven, hun genegenheid geven mij de kracht om het hobbykweken voort te zetten. M’n Cattery wordt begeleid door de top dierenarts van Zele: Dr. Karolien van Driesche, en haar plaatsvervangende collega Dr. David Boel. Met hun hulp slaag ik erin om gezonde en sterke kittens voor u op te voeden en mijn huisdieren gezond te houden.

Link naar dierenarts Karolien Van Driessche, Zele

Link naar dierenarts David Boel, Zele


Ik vind het goed om contact te houden met de nieuwe ouders (baasjes) van mijn kittens. Ik krijg foto’s van hen. Ik denk aan die kittens en ik ben nog altijd bezorgd om hen.

En pas als ik helemaal overtuigd ben dat “m’n ‘kindje” in een goed en liefdevol gezin is terecht gekomen, adem ik diep in en uit, en kan ik ‘mijn angst’ loslaten.

Het komt misschien eigenaardig over, maar als je de liefde voor katten ontdekt hebt, dan noemen wij (en we zijn met velen) onszelf ‘ouders’ en noemen we onze huisdieren ‘kinderen’, want zo voelen we ons nu eenmaal, Shumisa Amirova.


Ik heb alle denkbare infrastructuur voor een optimaal kattenwelzijn zoals 4 verschillende kamers: voor de kattinnen, de katers, de zwangere of bevallen kattinnen en de kittens!

Kamer kattinnen
De kittens kamer is m’n volledige gelijkvloers: living, keuken en badkamer
Kamer zwangere of bevallen kattinnen
Kamer katers